Meny

Bruksområder

Products > Bruksområder > Oppussing av teakmøbler
Oppussing av teakmøbler

Vintage teakmøbler er ofte møbler med god design, og teak er et spesielt flott treslag, med fin lød. Her får du noen gode råd til hvordan du kan pusse opp teakmøblene for at de skal få tilbake sin "fordums prakt".

Det aller meste av teakmøbler er behandlet med olje originalt. Rådene nedenfor tar utgangspunkt i å få møblene tilbake til slik de fremsto opprinnelig. 

 

Først må du vurdere møbelets tilstand.

 

Møbler i god stand:

Dersom møbelet er tidligere oljet og i god stand, har jevn innfarging, men virker litt "tørt", kan det være tilstrekkelig å rense møbelet og olje. Rens med Liberon Møbelrenser og stålull, la tørke, og påfør Liberon Finishing oil. Oljen pleier treverket, får fram løden, og overflaten blir mer motstandsdyktig mot flekker og søl. Følg fremgangsmåten.

 

Møbler med skjoldet overflate:

Teakmøbler er ofte finért, denne finéren kan være svært tynn, enkelte ganger bare 1 mm tykk. Det kan være risikabelt å slipe på dette.

Dersom møbelet er svært skjoldete, eller har krakelert lakk, anbefaler vi i stedet å bruke maling- og lakkfjerner for å fjerne gammel behandling som ligger i treverket. Teak er spesiell i forhold til andre treslag, fordi mange maling- og lakkfjernere vil kunne endre fargen på teaken. Liberon Stripper er imidlertid utviklet for ikke å misfarge. Liberon Stripper er skånsom og inneholder fettstoff, slik at treverkets overflate ikke blir skadet ved bruk. Det vil derfor ikke være behov for å slipe treverket etter bruk av Stripper.  

Hvis du vurderer at det er nødvendig å bruke maling- og lakkfjerner, må du behandle hele møbelet.

Etter at all gammel behandling er fjernet med Liberon Stripper, anbefaler vi å beise møbelet med Liberon spritbeis i fargen viktoriansk mahogny eller teak, for en litt mer spennende overflate, og for å få tydelig fram teakens flotte lød.

Deretter anbefaler vi å olje med Liberon Finishing oil. For å se hvordan overflaten vil bli med Finishing oil, kan du ta litt Møbelrens evt. litt vann på undersiden av møbelet.

 

 

Tips

På et bord, kan det gi en ekstra flott effekt å påføre et tynt strøk Black Bison Antikkvoks på bordbena, som et toppsjikt over Finishing oil. 

 

NB!

Utendørs teakmøbler må oljes med Liberon Liboil. Finishing oil er kun for innendørs bruk.

 

FREMGANGSMÅTE/ INSPIRASJON:

Garasjeport i teak

 

 

OMTALE I MEDIA:

Behandling av gamle teakmøbler

Olje gjør bordet motstandsdyktig

Oppussing av teak (blogg)

Endelig (blogg)

<< Tilbake


  • x