Meny

Bruksområder

Products > Bruksområder > Metall > Liberon Grafittkrem
  • Grafittkrem
  • Grafittkrem, gammel etikett
  • Fra skrot...
  • ...til samlerobjekt.
Liberon Grafittkrem

Liberon Grafittkrem er et rent naturprodukt bestående av oppmalt grafitt blandet med voks. Grafittkremen gir en rustikk, antikk overflate og fremhever støpejernsdetaljer og profiler. Grafittkremen støver ikke under polering, den tåler høye temperaturer, skaller ikke av (det er ingen lakk) og blir ikke hvit ved sterk varme.

VAREDATA

 

INFORMASJON:

Brosjyre Liberon Grafittkrem

 

INSPIRASJON:

Huset i Lunden (blogg)

God som ny (blogg)

 

OMTALE I MEDIA:

Gammel kjærlighet ruster faktisk

Ny ovn på 55 minutter

Gammel ovn blir ny med grafittkrem

 

BRUKSOMRÅDE:

Grafittkrem er et ypperlig produkt for alt av støpejern, stål og blikk, gamle ovner, verktøy, vekter, lodd, beslag, skiferplater foran ovner og peiser etc.

NB! Grafittkremen er til innendørs bruk.

 

FARGE:

gråsort farge med en halvblank glans

 

FORPAKNING:

250 ml boks

 

FORBRUK:

Svært drøyt i bruk, én boks er nok til ca 10 etasjeovner

 

FREMGANGSMÅTE:

1. Fjern løs rust med en stålbørste/bronsebørste og fjern eventuell gammel ovnspuss med Liberon Møbelrenser. Gjenstanden er nå klar til behandling.
 
2. Grafittkremen er en pasta, som påføres best med en malepensel som busten er klippet av på, slik at den blir kort og stiv.  Jo tynnere lag du legger, dess bedre resultat. Én boks er nok til ti store etasjeovner. Føler du at Grafittkremen er litt tørr, kan du helle litt/noen dråper Liberon Møbelrenser direkte i boksen.  
 
3. Vent 1-2 timer, og polér deretter med en god poleringsbørste (Liberon Tempico) evt. skobørste.
 
4. Sluttpolér med en myk bomullsklut til det ikke smitter av mer. Vær oppmerksom på at ovner kan ryke litt ved første gangs opptenning.
 
 
TIPS:

Ønsker du en rustikk overflate på gamle gjenstander for eksempel parafinlampeføtter, støpegods i parafintaklamper etc. anbefaler vi å lakke først med Liberon Trianon gull-lakk og deretter bruke Liberon Grafittkrem som patineringsvoks. Polér som tidligere angitt og du får en fantastisk rustikk overflate. 

Grafittkremen er ypperlig som skokrem!

 

VAREDATA

 
Nobbnr. Alanor varenr. Produkt
58041881 8006050 Grafittkrem, 250 ml

<< Tilbake


  • x