Meny

Bruksområder

Products > Nytt uttrykk > Patinering > Liberon Patineringsvoks
  • Patineringsvoks
Liberon Patineringsvoks

Liberon Patineringsvoks brukes ofte til å skape en fargeeffekt på tremøbler og innredninger. Overflaten får et flott, patinert utseende ved at fargepigmentene legger seg i treets fibre.

Pateringsvoks er ypperlig for å få et helt nytt uttrykk, for å få nye møbler til å se eldre ut, til å skjule reparasjoner på nye og gamle møbler, eller til å fremheve detaljer som f.eks utskjæringer. Patineringsvoks kan også brukes som "sverte" på bilderammer, for å få et eldet uttrykk.

VAREDATA

 

BRUKSOMRÅDE:

For overflater i tre, metall, gips, pappmaché, MDF og til  forgylte overflater.

På treverk kan patineringvoks kun påføres treverk som er beiset eller ubehandlet. 

 

FARGER:

Fås i fargene Hvit, Sort, Gul og  Blå 

 

FORPAKNING:

250 ml boks

 

FORBRUK:

250 ml pr. 2-3 m²

 

FREMGANGSMÅTE:

1. Sørg for at overflaten er ren og tørr. 

2. Rubb opp overflaten i treverkets fiberretning med slipepapir eller en bronsebørste. Fjern synlig skitt og støv. Rens overflaten godt med Liberon Møbelrenser. La tørke noen timer.

3. Legg på rikelig med Patineringsvoks med en ren, lofri klut. Bruk Liberon Universalklut for best resultat. Jobb voksen inn i treverket med sirkelformede bevegelser. La den kremaktige overflaten tørke 5-10 minutter.

4. Fjern overskuddsvoksen med en ny, ren Liberon Universalklut. Påfør Liberon Finishing oil i fiberretningen med en pensel. La oljen trekke inn i ca. 10 minutter. NB! Oljen er herdende og må ikke ligge på for lenge, da vil den herde til blanke skjolder. Er overflaten stor, påfør olje på mindre felter av gangen slik at du har kontroll med tiden. Etter ca. 10 min. tørk vekk overskuddsoljen. Bruk flere kluter, slik at oljen tørkes vekk fra treverket og ikke "smøres rundt". 

5. Poler hele overflaten. La tørke 4- 6 timer.

 

NB! Vær oppmerksom på at kluter og redskap innsatt med olje kan gi selvantenning. Kluter innsatt med olje bør brennes, legges i beholder med vann eller legges flatt til tørk utendørs.

 

TIPS:

Det kan være spennende å beise et møbel med f.eks Liberon Møbelbeis, og deretter patinere med sort eller hvit Patineringsvoks. 

 

VAREDATA

 
Nobb.nr Alanor varenr. Produkt
25056821 800890 Patineringsvoks, hvit, 250 ml
25056490 800895 Patineringsvoks, sort, 250 ml
25056466 800896 Patineringsvoks, blå, 250 ml
25056508 800898 Patineringsvoks, gul, 250 ml

<< Tilbake


  • x