Meny

Bruksområder

Products > Treverk > Trapp > Behandle trapp og gulv
Behandle trapp og gulv

Skal du lakke eller olje trappa/gulvet? Her får du råd, veiledning og fremgangsmåte. Trapper og gulv er utsatt for sterk slitasje. Det er ofte en del jobb forbundet med å pusse opp/ overflatebehandle en trapp eller et gulv, det er derfor viktig at resultatet blir både bra og holdbart. 

 

LAKK:

Dersom du ønsker å lakke en trapp/et gulv, er Liberon Bistrotlakk et godt valg. Bistrotlakk er en svært god, slitesterk lakk, som gir en flott overflate.

Vi anbefaler å legge to strøk fargeløs lakk over en farget lakk, for å få et slitesjikt. Da unngår man å slite på fargen på lakken.

Kundebilder av trapp lakket med Liberon Bistrotlakk

 

Dersom du ønsker et spesielt flott og holdbart resultat:

1. Start med rent/ubehandlet treverk. Påfør ett strøk høyglans, fargeløs Liberon Bistrotlakk. Denne lakken er spesielt hard. På ubehandlet treverk anbefaler vi å tynne det første strøket med lakk med 30% white spirit. Ved å tynne lakken, vil den trenge best mulig inn i treverket og få ekstra god heft.

2. Om ønskelig med farge, påfør 2 strøk farget lakk.

3. Avslutt med 2 strøk høyglans fargeløs. Ønsker man et silkematt uttrykk, bytter man ut det siste strøket med silkematt. 

Dra gjerne forsiktig over med   Liberon polerull nr. 0000   mellom strøkene, for å fjerne evt. nupper. Fjern støvet med Dust-grab harpikskluter, som også sørger for at lakken flyter ekstra godt ut.

Man har nå fått en ekstra flott trapp/gulv som vil vare i mange år!

 

Vær klar over:

Bistrotlakk er en transparent lakk. Det er derfor svært viktig at underlaget er homogent for at sluttresultatet skal bli bra. 

NB! Vær oppmerksom på at man ikke må rengjøre med salmiakk, rødsprit eller grønnsåpe før man lakker. Dette ble mye gjort tidligere, men etter endrede krav fra myndighetene de senere år, er nå sammensetning i lakk blitt endret. Dette gjelder lakk fra mange ulike leverandører. Den endrede sammensetningen har ført til at lakk ikke lenger er kompatibel med f.eks rødsprit. 

 

OLJE:

Ønsker man å olje en trapp/et gulv, vil Liberon Finishing oil være et godt alternativ. Det er en høykvalitetsolje, som er spesielt motstandsdyktig mot flekker og søl. Olje gir følelsen av "rent" treverk.

Finishing oil påføres enkelt med en pensel, vent 5-10 minutter, fjern overskuddsolje med en lofri klut. Gjenta behandlingen 5-6 ganger ved første gangs oljing for ekstra god beskyttelse.

Ønsker man å farge treverket, kan det enkelt gjøres med Liberon Spritbeis før oljing.

 

Anbefaling fra Trappekompaniet (ikke sponset).

 

SKADE PÅ PARKETT/TREGULV

For informasjon om hvordan man kan utbedre skade på parkett eller tregulv, se her.

 

PROBLEM MED GLATT TRAPP/GULV?

Dersom du skulle ha problemer med glatt trapp eller gulv, kan Liberon Sklisikring være en løsning.

<< Tilbake


  • x