Meny

Bruksområder

Products > Treverk > Utendørs > Alanor Jernvitriol
  • Jernvitriol
Alanor Jernvitriol

Jernvitriol er Jernsulfat. Jernvitriol/Jernsulfat blandet med vann, har flere bruksområder. Man kan man bla. benytte blandingen til kjemisk beising av nytt trevirke for å få et grålig, eldet utseende. Behandlingen gir et varig resultat. Fuktigheten går inn og ut med regn og sol, og blir ikke stående i veggen og skape råte. Jernvitriol kan benyttes som underlag for beis. Maling og andre former for etterbehandling er ikke å anbefale. Den endelige fargen er en følge av en kjemisk reaksjon mellom Jernvitriol, treverket, sollys og fuktighet. Virkningen forsterkes med tiden.

Det endelige resultatet for behandlingen vil man normalt kunne se etter 9 måneder.

VAREDATA

 

INFORMASJON:

Produktark Jernvitriol

 

BRUKSOMRÅDE:

Ubehandlet treverk, som kledning, utendørs. Brukes også som mosefjerner i plen, til farging av garn med planter, som tilsetningsstoff ved blanding av Slamfarge m.m.

 

FARGE:

Sølvgrå til gråbrun farge, avhengig av treslag, vær og vind.

Den endelige fargen er en følge av en kjemisk reaksjon mellom Jernvitriol, treverket, sollys og fuktighet. Virkningen forsterkes med tiden. Det typiske utseende for behandlingen vil man normalt se etter ca. 9 måneder. Prosessen går raskere hvis overflaten jevnlig dusjes forsiktig med vann.

 

FORPAKNING:

1 kg boks, 25 kg sekk

 

FORBRUK:

50 m² pr 0,5 - 1 kg

Brukt til mosefjerning i plen: ca 170 m² pr kg

 

FREMGANGSMÅTE:

1. Dekk til vindusglass, bygningsdetaljer, skifer etc. som ikke skal behandles. Dette er for å unngå misfarging og problemer. Jernvitriol kan få spiker og beslag til å ruste. Vær klar over at ved overskudd av Jernvitriol på overflaten, vil avrenning forekomme ved regn.

2. Rør ut 0,5-1 kg Jernvitriol i 10 liter varmt vann i en plastbøtte. Dette vil dekke ca 50m². Blandingen blir lys grønn. Den er ikke giftig, men det anbefales alltid å benytte egnede hansker i kjemiske blandinger.

3. Tilsett 3 teskjeer med Kjønrøk pigment. Dette er for å få en grålig farge på blandingen, slik at man kan se hvor man har penslet på væsken. Da unngår man "helligdager". 

4. Når overflaten er tørr, blir den svakt grågrønn. Grønnfargen forsvinner etter hvert, og erstattes gradvis av den endelige fargen. Prosessen går raskere hvis overflaten forsiktig dusjes med vann.

 

TIPS:

Jernvitriol bør kun brukes på gjennomtørt treverk, og det bør ikke regne de påfølgende dagene.

 

VAREDATA

 
Nobbnr. Alanor varenr. Produkt
26215343 390100 Jernvitriol Jernsulfat, 1 kg
46262977 390110 Jernvitriol Jernsulfat, 25 kg

<< Tilbake


  • x