Meny

Bruksområder

Products > Nyttig informasjon > Forarbeid > Valg av riktig arbeidsredskap
Valg av riktig arbeidsredskap

Valg av riktig arbeidsredskap medvirker til et godt sluttresultat og letter arbeidet.

Nedenfor følger en oversikt over gode arbeidsredskap til ulike bruksområder. 

 

ARBEIDSREDSKAPENES BRUKSOMRÅDER:

Lakke

Når du skal lakke, er det avgjørende å få fjernet alt som kan gi nupper i lakken. Dust-grab klutene er suverene harpiksimpregnerte kluter som sørger for at støvpartikler festes til kluten og at lakken flyter bedre utover, slik at du får mindre nupper og færre penselstriper i lakken. 

Stålull gradering nr. 0000, kan brukes for å mellomslipe mellom lakkstrøk.

 

 

Beise

Liberon Dust-grab kluter fjerner støvpartikler og fingeravtrykk før beising.

Beis kan påføres med klut. Liberon Universalkluter er lofrie, perforerte kluter som er godt egnet til påføring av beis.

 

Vokse

Liberon Møbelrens og stålull brukes til å rengjøre overflaten og evt. fjerne gamle vokslag. Velg stålull nr. 0000 for høyglansflater, finere møbler og intarsia. For andre møbler, panel etc. velg stålull nr. 0. 

Polerull/Stålull (gradering nr. 0000) brukes til å påføre voks.

Poleringsbørstene er supre til å polere med. Fine også til ornamenter og utskjæringer.

 

Fjerne maling og lakk 

Når man bruker maling og lakkfjerner har man behov for verktøy som kan "dra/skrape" av malingen på en skånsom måte, uten å ripe/ødelegge treverket. Liberon Plastsparkler er ypperlige til dette. Også supre å bruke til båtpuss, de skader ikke gelcoaten/lakken.

Bronsebørster er gode å bruke for å komme til ved ornamenter og utskjæringer.

Liberon Stålull brukes til å fjerne maling (gradering nr. 2) sammen med Møbelrens, samt til å rengjøre overflaten (gradering nr. 0) sammen med Møbelrens.

Liberon Møbelrens brukes til å nøytralisere overflaten etter bruk av Maling-/lakkfjerner og til å rengjøring før ny overflatebehandling.

 

Båtpuss

Liberon Plastsparkler er ideelle til fjerning av rur på båt og drev, uten å ødelegge gelcoat og lakk.

 

Patinere

Liberon Bronsebørste brukes til å åpne fibrene i treverket før påføring av patineringsvoks.

 

Fjerne rust fra støpejern

Liberon Bronsebørste er ypperlig å bruke til å fjerne rust fra støpejern.

 

NYTTIGE ARBEIDSREDSKAP:

Stålull/polerull

Stålull er et uunværlig arbeidsverktøy i forbindelse med de fleste arbeider. Ulike graderinger av stålull brukes til ulike formål.

Stålull/polerull brukes i forbindelse med rengjøring av overflater i treverk før overflatebehandling, mellomsliping, polering, voksing, maling/lakkfjerning m.m. Husk imidlertid på at stålull aldri må brukes direkte på treverk alene, bruk det sammen med andre produkter, som f.eks Liberon Møbelrens, Stripper etc.

 

Møbelrens

Møbelrens og voksfjerner er et multiprodukt. Møbelrens er beregnet for rengjøring og rensing/klargjøring av treverk før overflatebehandling, slik at resultatet blir optimalt. Fjerner voks, støv og skitt uten bruk av vann, og hindrer dermed fiberreising.

Møbelrens har i tillegg en mengde andre bruksområder. Er bla. fantastisk til rengjøring av pensler, fjerner fett fra kjøkkenskaper etc, sot fra peisdører, kalkbelegg fra dusjvegger i glass, taperester etc.

 

Dust-Grab kluter

Dust-grab kluter er suverene harpiks-impregnerte kluter som fjerner svevestøv og fingeravtrykk før lakkering, maling, beising eller skjellakkpolering. Harpiksbelegget gjør at lakk og blank maling flyter bedre ut, gir færre penselstriper og mindre nupper i overflaten.

 

Plastsparkler

Når man bruker maling og lakkfjerner har man behov for verktøy som kan "dra/skrape" av malingen på en skånsom måte, uten å ripe/ødelegge treverket. Liberon Plastsparkler er ypperlige til dette. Også supre å bruke i forbindelse med båtpuss, til å fjerne rur på båt og drev, plastsparklene skader ikke gelcoaten/lakken.

 

Poleringsbørste

Poleringsbørster letter arbeidet med polering av voksede overflater, og gir en fin overflate. Våre børster er egonometrisk utformet, og fås i flere utførelser. Ypperlig til polering av ornamenter og utskjæringer.

 

Bronsebørste

Liberon Bronsebørste brukes til å åpne trefibrene før påføring av patineringsvoks. Bronsebørste brukes også ved maling- og lakkfjerning, for å komme til ved utskjæringer og ornamenter. Ypperlig til å fjerne rust fra støpejern.

<< Tilbake


  • x