Meny

Inspirasjon

Products > Inspirasjon > Garasjeport > Oppussing av garasjeport
  • God som ny!
  • Utgangspunktet, porten er blitt stygg.
  • Stripperen fører til at gamle oljelag "koker opp" og kan fjernes.
  • Treverket har fått ny glans og farge
Oppussing av garasjeport

Den gamle garasjeporten ble god som ny med noen runder Liberon Stripper, Spritbeis og litt olje.

Utgangspunktet her var en 30 år gammel garasjeport i heltre teak, som var blitt stygg og misfarget.

Vi syntes døra var for flott til å kastes, og bestemte oss for å renovere den. Det var en del jobb, men det var absolutt verdt det, da vi så hvor fin den ble.

 

Dette gjorde vi:

1. Vi påførte Liberon Stripper med pensel. Stripperen gjør at gamle oljerester "koker opp" og kan fjernes. Bruk Liberon Plastsparkler til å fjerne Stripper og oljerester fra treverket. Da unngår du å ripe og skade treverket. Skrap restene av oppi f.eks en liten tom pappeske etc.

Alle maling- og lakkfjernere fjerner kun ett lag om gangen, derfor må dette gjøres i flere omganger, for å fjerne alle gamle oljelag. Det er lurt å jobbe med mindre felter av gangen. 

NB! Pass på at du tar noen flere omganger med Stripper enn det du tror. Da får du fjernet alle oljerester også i dybden- det er svært viktig for at treverket skal kunne suge til seg beisfarge etterpå.

2. Etter noen runder med Stripper, renset vi treverket med Liberon Møbelrenser og Liberon Spesialstålull nr. 0 for å fjerne alle rester etter Stripper, så slipte vi overflaten med slipepapir.

3. Vi vasket overflaten på ny med Liberon Møbelrens for å fjerne alt slipestøv, og lot tørke. Så vi beiset treverket med Spritbeis i fargen Teak. Beisen ble påført med klut. Vi beiset to strøk, og lot treverket tørke mellom strøkene.

4. Til slutt påførte vi 2 strøk olje.

 

Garasjeporten er nå klar for 30 nye år!

<< Tilbake


  • x