Meny

Inspirasjon

Products > Inspirasjon > "Puss opp" gamle møbler med enkle midler
  • Før- og etter, høyre side er renset og vokset. Se den flotte gløden i treverket!
  • Høyre side av skinnsetet er behandlet med lærkrem.
  • Her ser dere (nesten) hele stolen. Før- og etter, høyre side er behandlet.
"Puss opp" gamle møbler med enkle midler

Denne gamle stolen ble kjøpt i en bruktbutikk. Vi behandlet halve stolen for å vise forskjellen på før og etter. Se hvor fin den ble med minimal innsats! Voksen får fram løden i treverket, og den originale overflatebehandlingen blir ikke ødelagt. Og best av alt, voksen beskytter treverket mot uttørring, flekker og søl. 

Hele prosessen, om vi ikke regner med tørketiden, tok ca. 40 min.

 

Dette brukte vi: 

Liberon Møbelrenser

Liberon Polérull nr. 0000

Liberon Black Bison Antikkvoks, pasta, i fargen mørk eik 

Liberon Lærkrem

 

Dette gjorde vi:

1. Vi tok en dott polérull fuktet med Møbelrens og renset møbelet for gammelt støv og skitt. Vi brukte flere dotter, og passet på å rense i treverkets fiberretning. Vi "løftet" bort skitten. Vi tørket over med rene bomullskluter underveis i prosessen, mens overflaten fortsatt var fuktig. Vi gjentok dette til det ikke kom mer skitt på kluten. Så lot vi treverket tørke 1 times tid.

2. Vi tok en ny dott med polérull og påførte Antikkvoks med denne, i treverkets fiberretning. Det er viktig å bruke polérull til dette. Polérullen skaper litt friksjon med underlaget, slik at det dannes litt varme, nok til at voksen trekker inn i treverket. Ikke bruk krefter. Voksen skal påføres i tynt lag. La tørke 1-2 timer.

3. Polér opp med en ren bomullsklut eller poleringsbørste.

4. Tilslutt påførte vi lærkrem på setet med en ren bomullsklut. Vi lot tørke noen minutter før vi polerte med en tørr klut.

Voila!

Resultatet ser dere selv. 

 

Les mer:

Antikviteter og gamle møbler

<< Tilbake


  • x