Meny

Problemløsere

Products > Problemløsere > Misfargede fuger > Unngå svarte fuger i dusjen
Unngå svarte fuger i dusjen

Det vil alltid være noe bevegelse i en baderomsvegg. Det skyldes at veggene har stenderverk av tre, og tre arbeider med fuktighet og temperatur. Det vil derfor alltid være noe bevegelse i en flisevegg. Derfor vil det over tid oppstå små sprekker i fugemassen. Sprekkene er så små at de ikke vil synes, men store nok til at vann og såperester trenger inn (Kapillarkraften). Dette gir gode vekstforhold for sopp, mugg og alger som misfarger fugene.

Løsningen er å påføre fugene Alanor Fugeimpregnering, som beskytter mot vanninntrengning og har vannavstøtende effekt.

 

FREMGANGSMÅTE:

1. Rengjør fugene grundig med Liberon Møbelrenser og Polérull nr. 0000, for å fjerne kalk- og såperester. Skyll grundig med vann. 

2. Sørg for at underlaget er helt rent og tørt. Helt nye fuger skal ha herdet helt gjennom. Påfør Alanor fugeimpregnering på fugene med pensel.

3. Smør fyldig over fugene. Kapillarkraften vil få impregneringen til å trekke godt inn i porene og forsegle dem, slik at vann ikke kan trenge bak flisene. Smør gjentatte ganger om væsken trekker fort inn.

4. Tørk av overflødig impregnering på flisene med en fuktig, lofri klut, og polér flaten med en tørr klut eller litt tørkepapir.

5. Vannet vil nå perle seg på fugene i stedet for å trekke inn i dem. I dusjsone/områder med mye vannsøl, bør man gjenta behandlingen 2-4 ganger i året. 

NB! Vær oppmerksom på at overflaten blir glatt etter bruk!

 

Se også hvordan man kan utbedre misfargede fuger.

<< Tilbake


  • x